Bel ons:

072-512 96 45

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Adres:

VAN EVERDINGENSTRAAT 44
1814 HA ALKMAAR

Praktijk voor Psychologie & Psychotherapie

P.J.W. Hakkaart

 

Sinds 1 juli 2003 is mijn “Praktijk voor Psychologie & Psychotherapie”, gehuisvest in een gerenoveerde vleugel van het voormalige Elisabeth Ziekenhuis. U kunt terecht voor kortdurende, klacht – en oplossingsgerichte psychologische behandelingen. En voor langer durende, inzichtvergrotende psychotherapeutische behandelingen. Er wordt voornamelijk gewerkt vanuit een cognitief-gedragstherapeutisch en psychodynamisch referentiekader, daarbij gebruikmakend van verscheidene methodieken en technieken.

P.J.W. Hakkaart, klinisch psycholoog - psychotherapeut.

01/
De Therapeut

Zelf ben ik jarenlang als psycholoog werkzaam geweest in de geestelijke gezondheidszorg, te weten in de psychiatrie en verslavingszorg en in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik ben binnen de wet-BIG geregistreerd GZ-psycholoog (gezondheidszorgpsycholoog), Klinisch psycholoog (specialisme van de GZ-psycholoog), en psychotherapeut. Verder ben ik lid van de beroepsverenigingen, het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP, www.psynip.nl), NVP (Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie, www.psychotherapie.nl) en de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychotherapeuten (LVVP, www.lvvp.nl).

Tevens maak ik deel uit van het samenwerkingsverband Psychologenkring Noord-Holland. Hierin werken verschillende vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten samen. ( www.psychologenkring.nl)

02/
Tarieven en Vergoedingen per 1-1-2021

- Generalistische BasisGGZ : Indien uw zorgverzekeraar een overeenkomst met mij heeft afgesloten, wordt deze zorg vergoed uit de Basisverzekering. Indien uw zorgverzekeraar geen overeenkomst met mij heeft, bedragen de kosten voor een 1e lijnsconsult € 90. Een vergoeding door de verzekeraar is dan gebaseerd op hun restitutie-tarief (meestal tussen 60-80%). Een verwijzing van de huisarts is noodzakelijk.

- Specialistische GGZ (SGGZ) , ook Psychotherapie. Deze zorg wordt vergoed vanuit de Basisverzekering. Met alle Nederlandse zorgverzekeraars heeft mijn praktijk een overeenkomst. Het aantal zittingen is afhankelijk van de diagnose en de ernst van de problematiek (dit wordt vervat in een DBC: een Diagnose –Behandel -Combinatie). Een schriftelijke verwijzing van de huisarts is altijd nodig. Let op: Uw zogenoemde Eigen Risico wordt door uw zorgverzekeraar met u verrekend. Raadpleeg uw zorgpolis zodat u weet welke vergoedingen en voorwaarden uw zorgverzekeraar hanteert.

03/
Voor wie?

Volwassenen met angst- en paniekklachten, fobieën, traumata en/of depressieve klachten. Verder psychosomatische problematiek, identiteitsproblematiek, burn-out, stressklachten en persoonlijkheidsproblematiek.

04/
Wachttijd

Aanmeldings- en behandelingswachttijd per 1 januari 2021: langer dan drie maanden (12 weken), ongeacht zorgverzekeraar of diagnosegroep. Na intake start de behandelfase daar direct op volgend; dus geen extra wachttijd.

Wettelijke bepaling: “Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling elders. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).”

In de dagelijkse praktijk streef ik uiteraard naar een zo kort mogelijke wachttijd. Als u een voorkeur heeft voor mijn praktijk bent u niet verplicht om contact met uw zorgverzekeraar op te nemen.

Voor GGZ Kwaliteitsstatuut klik hier

Voor Privacy Statement klik hier!